Reformer pilates aleti ilk olarak 1. Dünya Savaşı sırasında yaralı askerlerin yatakta tedavisi için Joseph Pilates tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Joseph Pilates duvarlara ve yataklara taktığı yaylarla hastalara yaptırdığı egzersizler ile günümüzdeki reformer aletinin ilk denemelerini yapmıştır. O dönemde yaylarla uygulanan tedavi sonucunda hastalar yataklarından kalkmak zorunda kalmadan güçlenmiş ve daha çabuk iyileşmişlerdir.
Reformer pilates aleti günümüzde oldukça geliştirilmiş bir haldedir. Bu aletle ayakta, yatarak, oturarak ve diz üstünde onlarca farklı egzersiz yapılabilmektedir.
Reformer Nedir
Reformer nedir? Son dönemlerin popüler uygulamalarından olan bu egzersiz yöntemi diğer bedensel aktivitelerle kıyaslandığında birçok farklılık göze çarpmaktadır. Faydalarının sürekli gündeme gelmesi ile birlikte birçok kişide reformer nedir merakı uyanmıştır.
Reformer pilates diğer egzersiz ve sporlara göre birçok avantaja sahiptir ve çok daha sağlıklıdır. Farklı sporlarda ve egzersizlerde eklemlere yük binmesi, kas ağrılarının oluşması, sakatlanmalar, bel ve sırt ağrılarının meydana gelmesi söz konusu iken reformer pilates esnasında bu durumlar ortadan kalkar. Eklemlere ve belli kas gruplarına yük binmez. Yapılan egzersizlerle kaslar dengeli bir şekilde çalıştırılır ve güçlendirilir.
Reformer Pilates Nedir
Reformer pilates nedir? Pilates hareketleri için tasarlanmış özel bir aletle vücudun kaybettiği enerjiyi tekrar kazanarak kolayca toparlanması ve esnemesi esasına dayanan hareketler bütünüdür. Egzersizlere başlanmadan önce kişiye mat üzerinde nefes teknikleri öğretilir. Nefes tekniklerini öğrenmek vücudu canlandırarak stresi azaltır ve zihinsel odaklanmayı kuvvetlendirir.
Reformer pilates nedir sorusunu daha da açacak olursak, vücuda (özellikle de eklemlere) diğer fiziksel aktivitelerde olduğu gibi çok yük bindirmeden dirençli, uzun, sağlıklı ve dayanıklı kaslar kazandıran egzersizler bütünü olarak tanımlanabilir. Bu egzersizler özel bir aletle yapılır. Bu aletle 100 ayrı egzersiz yapılabilmektedir. Bu özellikte farklı bir spor aleti yoktur. Reformer egzersizleri birbirini takip eden akıcı hareketlerden oluşur. Yapılan her egzersiz vücudu ruhen ve bedenen diğer egzersize hazırlar.